Kunetz Zsombor: leáll Pest megye legnagyobb kórházának egyik belgyógyászati osztálya

Kunetz Zsombor: leáll Pest megye legnagyobb kórházának egyik belgyógyászati osztálya

Kórházi kórterem (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Komoly bajba került a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Kunetz Zsombor információja szerint: az intézmény egyik belgyógyászati osztálya (endokrinológia, anyagcsere és diabetológiai osztály) teljesen leáll, míg a másik három belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenteorológia) csak erősen csökkentett kapacitással tud működni. Az utóbbi belgyógyászati osztályok esetében Veresegyház, Szada, Isaszeg, Erdőkertes és Pécel településekről nem fogad fekvőbetegeket – írja az egészségügyi szakértő Facebook-posztjában – de minden belgyógyászati osztály esetében átmeneti humánerőforrás hiány miatt szünetel teljesen-, vagy részlegesen a fekvőbeteg ellátás.

Kunetz a bejegyzéshez csatolta az információját alátámasztó kijelölő határozatot is. Mint kiemelte, „külön érdekessége a kijelölő határozatnak, hogy kardiológia esetében olyan intézményt is köteleznek a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház helyett kardiológiai betegellátására, ahol már 2021 vége óta humánerőforrás hiány miatt nincs kardiológiai fekvőbeteg ellátás (Jávorszky Ödön Kórház Vác)”. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Pest megye legnagyobb kórháza, kiesése nemcsak a Pest megyei ellátást veszélyezteti, hanem a budapesti ellátást is, mivel a kieső funkciókat átvevő intézmények várólistájának a végtelenbe nyújtását, kapacitásaik teljes kizsigerelését jelentheti.