Kunhalmi Ágnes: A válság ellenére sem lehet elvenni a pénzt az egészségügytől

Kunhalmi Ágnes: A válság ellenére sem lehet elvenni a pénzt az egészségügytől

Kunhalmi Ágnes és László Norbert a szolnoki Hetényi Géza Kórház előtt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden megyei kórházban biztosítani kell a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást a válság ellenére is – mondta az MSZP társelnöke szombati online sajtótájékoztatóján. Kunhalmi Ágnes a szolnoki Hetényi Géza Kórház előtt állva azt mondta, a jövő évi költségvetésben 100 milliárd forinttal szán többet a kormány az egészségügyre, mint tavaly. Ez 4 százalékkal nagyobb forrás a tavalyinál, miközben ennél még a KSH szerint is magasabb az infláció.

Kunhalmi Ágnes azt kérte a kormánytól, hogy kezelje „prioritásként” az egészségügyet, hiszen a magyar emberek egészsége fontos, és a válság ellenére sem lehet elvenni a pénzt ettől a területtől, sőt növelni kell azt.

László Norbert, az MSZP szolnoki önkormányzati képviselője kijelentette: a Fidesz elmúlt 12 évi egészségügyi politikája súlyos problémákat okozott a megyei kórházban is. A szocialista politikus szerint veszélybe került többek között a szülészeti ügyeleti ellátás. Emlékeztetett, hogy az országos tisztifőorvos utasítására június közepétől Debrecen és Budapest egy-egy egészségügyi intézményébe küldik a kismamákat, akiknek igy sokszor 100-120 kilométert kell utazniuk mentővel. László Norbert hangsúlyozta: azt várják Szolnok polgármesterétől, hogy keressen megoldást az ügyre.

Elhangzott az is, az MSZP az ombudsmanhoz fordul, mert szerintük sérti az egyenlő bánásmódhoz fűződő jogot az, ami a szülni vágyó nőkkel történik Szolnokon. Az ügyet a felelős miniszterrel is kivizsgáltatnák.

(MTI)