Kunhalmi Ágnes és Szabó Tímea is egyéni jelöltként indulna 2022-ben

Kunhalmi Ágnes és Szabó Tímea is egyéni jelöltként indulna 2022-ben

Az MSZP és a Párbeszéd vezetői: Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes, Szabó Tímea és Karácsony Gergely

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az MSZP és a Párbeszéd női társelnökei, vagyis Kunhalmi Ágnes és Szabó Tímea is egyéni jelöltként méreti meg magát az őszi ellenzéki előválasztáson. Ugyanott indulnának, ahol 2018-ban az országgyűlési választáson már nyerni tudtak, a XVIII. kerületi, illetve az óbuda-békásmegyeri választókörzetben.

Az MSZP és a Párbeszéd elmúlt években megkötött szövetsége végig motorja volt az ellenzéki választási együttműködésnek – ezzel kezdte szerda délutáni online sajtótájékoztatóját Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke. Mint mondta, a két párt az őszre tervezett ellenzéki előválasztásra is közös jelölteket indít.

Karácsony Gergely főpolgármester, egyben a Párbeszéd társelnöke arról beszélt, hogy Magyarországnak ma olyan kormánya van, amelyik a felső 1 százalékot képviseli és a többséget, a társadalom 99 százalékát magára hagyja. Ők viszont olyan kormányt szeretnének, amely újra a 99 százalékot képviseli. Ehhez víziót kell adniuk a választóknak, szociális és zöld fordulatra van szükség, az előválasztáson is zöld és szociálisan elkötelezett jelölteket állítanak.

Az online eseményen egyúttal bejelentették két jelöltjüket is: Szabó Tímeát és Kunhalmi Ágnest.

Szabó Tímeát kifejezetten Karácsony Gergely ajánlotta a választók számára. – Azt gondolom, hogy Timi tudja azt, amit, egy ellenzéki politikustól joggal elvárhatnak az emberek, hogy egyszerre legyen kőkemény, amikor küzdeni kell, és melegszívű, amikor szembesülnie kell az emberek problémáival – fogalmazott a főpolgármester.

A jelenleg is az óbuda-békásmegyei körzetet képviselő politikus arról beszélt, hogy a III. kerület szűkebb értelemben vett hazája, „Magyarország egyik szíve, lelke és tüdeje”. Szabó Tímea szavai szerint kormányváltást akkor tudnak elhozni az országba, ha az egyéni körzetekben nyerni tudnak.

Kunhalmi Ágnes a XVIII. kerületben indul az előválasztáson, ő is jelenleg ennek a választókörzetnek a képviselőjeként ül az Országgyűlésben. Ebben a városrészben szerinte nagyon erős bázisa és pillére van a kormányváltók szövetségének.

A tájékoztatón Tóth Bertalan azt is megismételte, hogy az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltet fog támogatni az előválasztáson, ennél többet, konkrét nevet azonban nem mondott. Karácsony Gergely, akinek neve már régóta forog jelöltaspiránsként, ugyancsak nem tért ki erre a kérdésre.