Telex: hamarosan ringbe szállhat az ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért Dobrev és Karácsony is

Telex: hamarosan ringbe szállhat az ellenzéki  miniszterelnök-jelöltségért Dobrev és Karácsony is

Dobrev Klára és Karácsony Gergely (Fotó: Karácsony Gergely Instagram-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hivatalos megkereséseket egyelőre hárítják, ám a Telex.hu forrásai egyértelműen arra mutatnak, hogy Dobrev napokon, Karácsony pedig heteken belül ringbe száll a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért.

A portál a következő kérdést tette fel az Európai Parlament DK-s alelnöke kapcsán: „igaz-e, hogy Dobrev Klára a következő napokban jelenti be indulását a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltségért folytatott csatában?”

– Még nem kívánjuk bejelenteni az időpontot, amikor megnevezzük a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjét az előválasztásra, de annyit elárulhatunk: már nem kell sokat várni, hogy megszülessen a végső döntés a DK miniszterelnök-jelöltjéről – írta sokat sejtetően a párt.

A portál szerint az utóbbi hetekben a párt Facebook-oldalán is sokasodnak azok a posztok, amelyek Dobrevet dicsérik.

A telex információi szerint az már eldőlt, hogy Karácsony Gergely szintén elvállalja a jelöltséget, és volt olyan terv is, hogy ezt már május első napjaiban bejelenti. Úgy tudni azonban, hogy a főpolgármester a járványügyi helyzetre hivatkozva azzal hűtötte le az őt indítani tervező MSZP, Párbeszéd, valamint a legújabban őt támogató LMP kedélyeit, hogy nyár közepéig tesz bejelentést.

– A jelenlegi járványhelyzetben, illetve, amíg az nem csillapodik Budapesten, addig nem kívánok hatalmi kérdésekkel foglalkozni – írta Karácsony Gergely a portálnak.

Karácsony és Dobrev belépője már csak azért is tűnik sürgetőnek, mert más ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei már javában kampányolnak. Ezt mutatják a hazai közvélemény-kutatások eredményei is. A Medián megismételt közvélemény-kutatásából kiderült, hogy az április 8–10-ei adatfelvétel alapján a jelöltlistán két helycsere is történt a februári állapothoz képest. Az első helyre – Karácsony Gergely főpolgármestert megelőzve – Jakab Péter Jobbik-elnök került, a harmadik helyen pedig Márki-Zay Péter pártonkívüli hódmezővásárhelyi polgármester előzte meg Dobrev Klárát, a DK várható jelöltjét.