Kuratóriumi elnök lett Várkonyi Andreából

Kuratóriumi elnök lett Várkonyi Andreából

Várkonyi Andrea (Képernyőfelvétel: Life TV / Youtube)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mészáros Lőrinc menyasszonya, Várkonyi Andrea az Alapítvány az innovatív oktatásért elnevezésű civil szervezet kuratóriumi elnöki székébe ült bele – írja az Mfor.hu.

Az idén június 18-án alapított szervezetet július 31-én vették nyilvántartásba, az alapítvány székhelyéül szolgáló Andrássy út 105. alatti épület pedig részben Várkonyi Andrea vőlegénye, a milliárdos üzletember érdekeltségébe tartozik.

Az oktatástechnológiai, infrastrukturális fejlesztési területen dolgozó alapítvány tevékenységi területe közel van a Várkonyi által tavaly szeptemberben alapított Whitedog Media tevékenységéhez, hiszen utóbbi feladata volt menedzselni a Mészáros-csoport jótékonysági programját. A High-Tech Suli nevet viselő program keretében öt általános iskolában szereltek fel egy-egy digitális tantermet. A Hvg információi szerint a program lényege az volt, hogy az iskolákba elviszik a CraftBot nevű 3D-s nyomtatót. Utóbbi gyártójába, a Craftunique-ba szállt be tavaly 781 millió forinttal a Mészáros több mint 62 százalékos tulajdonában lévő MKB Bank, amely hitelintézet így a cég ötödét birtokolja.

Várkonyi Andrea első cégében, a Medigast Diagnosztikus, Megelőző, Terápiás, Egészségügyi Kft.-ben 2017 óta résztulajdonos. Az egy évvel ezelőtt, 2020 szeptemberében alapított Whitedog Media Kft. székhelye szintén az Andrássy úti épület. A cég működése első négy hónapja alatt 127 milliós árbevételre tett szert és 52,8 milliós nyereségre, amiből 35,35 millió forint osztalékot vett ki Várkonyi Andrea.