„Lázár János vagdalkozik” – Tarlós István és Simonka Gyögy is reagált a politikus szavaira

„Lázár János vagdalkozik” – Tarlós István és Simonka Gyögy is reagált a politikus szavaira

Orbán Viktor és Simonka György a Karmelita kolostorban (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lázár János a Telexnek adott interjújában beszélt arról, hogy Simonka György politikai karrierjének vége van, és arról is, hogy az ehhez hasonló ügyek ártanak a Fidesznek, ezért a pártnak a jövőben körültekintőbbnek kellene lennie a humánpolitika területén. Arról is beszélt, hogy szerinte mindenki tudja: Budapestet a kormány fejlesztette, nem Tarlós István. Azóta mindkét érintett reagált a sajtónak Lázár János nyilatkozataira.

A költségvetési csalás miatt büntetőeljárás alatt álló Simonka Györgyöt a 24.hu kereste meg, hogy megkérdezzék Lázár János nyilatkozatáról. A fideszes országgyűlési képviselő a portálnak az ártatlanság vélelmére hivatkozott – utalva arra, hogy az ellene folyó eljárás még nem zárult le – és arra is utalt: a maga részéről nem biztos abban, hogy a politikai pályája véget ért volna.

– Egyrészt számomra érthetetlen, hogy Lázárnak honnan lennének már megint információi mindenki előtt. Másrészt azt, hogy ki meddig politizál, azt nem ő dönti el. Az én esetemben elsősorban a családom és pártcsaládom véleménye a mérvadó, és a választók fogják kimondani a döntést. Én a Dél-Békési körzetben, amit sokan baloldalinak tartanak, háromszor kaptam bizalmat az itt élőktől, akik engem jól ismernek és tudják, honnan indultunk, valamint azt is, hogy milyen sok és szép dolgot hoztunk létre az elmúlt három ciklusban – fejtette ki Simonka Görgy a 24.hu-nak.

Simonka és társai ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult eljárás. A Központi Nyomozó Főügyészség végül 33 személy ellen emelt vádat 2019 augusztusában.

Tarlós István, Budapest egykori főpolgármestere az ATV Híradójának kommentálta Lázár János nyilatkozatát, miután az interjúban Lázár arról is szót ejtett az interjúban: Budapestet nem Tarlós István fejlesztette, hanem a kormány.

A volt főpolgármester Lázár Jánosnak egy korábbi kijelentését idézte, miszerint „méltatlan, hogy Tarlós veszített, Tarlós jó polgármester volt, sokkal jobb, mint Karácsony”. – Úgy tűnik, hogy János megint nekiállt vagdalkozni, amire mindig hajlamos volt, és Budapestet soha nem szerette – mondta Tarlós István az ATV-nek.