Leginkább az ország déli tájain havazhat vasárnap

Leginkább az ország déli tájain havazhat vasárnap

Behavazott autó Kékestetőn 2020. október 14-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ország déli felén vastagabb, északon vékonyabb lesz a felhőzet, ott fátyolfelhők szűrhetik a napsütést – írja vasárnapi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Északkeleten, északon maradhatnak tartósabban rétegfelhős, párás részek is. Leginkább a déli országrészben várható havazás, de a rétegfelhős, párás tájakon is előfordulhat hószállingózás. Estétől északnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. A mérsékelt északi, északkeleti szelet nyugaton egy-egy élénkebb lökés is kísérheti. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségében ettől hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között valószínű.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint vasárnap kettős fronthatás érvényesül. Gyakori lehet a fejfájás, vérnyomás-ingadozás, alvászavarok, napközben fáradtság, tompaság, szédülés jelentkezhet. A hajnali, reggeli órákban erősebb fagyokra kell számítani, több helyen ködfoltok, zúzmarás köd képződik, így többeknél jelentkezhetnek kopásos jellegű ízületi panaszok. A felhős időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, ezért mindenki öltözzön rétegesen.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, vasárnapra virradóan több helyen ismét sűrű köd, helyenként zúzmarás köd képződik és csökkenti jelentősen a látástávolságot, ami néhol tartós maradhat. Dél felől megnövekszik a felhőzet, és havazástól válhatnak csúszóssá az utak. Naposabb az északi tájakon maradhat az idő, ahol érdemes napszemüveget viselni vezetés közben.

Címkék: időjárás