Lehet-e a mellékszereplőből miniszterelnök Varga Mihály, Orbán Viktor balkeze?

Lehet-e a mellékszereplőből miniszterelnök Varga Mihály, Orbán Viktor balkeze?

Varga Mihály pénzügyminiszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője beszédet mond a németajkú lakosság kitelepítésének évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen a békásmegyer-ófalui Szent József-templomnál 2020. február 2-án (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Varga Mihály pénzügyminisztert időről időre Orbán Viktor potenciális utódjaként emlegetik. Az ellenzékben lévő Fidesz-elnök már 2007-ben – két választási vereség után – az akkori amerikai nagykövettel folytatott beszélgetése során Vargát nevezte meg helyettesének és utódjának, bár a közvélemény erről csak 2011-ben, a Wikileaks-botrány révén értesült.

A kiszivárgott diplomáciai dokumentumoknak látszólag nem tulajdonított nagy jelentőséget Varga, a Heti Válasznak adott interjújában egyenesen azt nyilatkozta: „ezekből semmi sem következik a nagypolitikára nézve”. Valóban, az elmúlt harminc évben inkább csak mellékszerepeket kapott, de soha nincs karnyújtásnyinál messzebbre a kormányfőtől.

De ki is valójában Varga Mihály, s valóban alkalmas lehet-e miniszterelnöknek? Keresse Facsinay Kinga és Hajdú Péter portréját a február 14-én megjelent, friss Magyar Hangban! Cikkünkből arra is választ kap, hogy álca-e a nyugodt, technokrata politikus képe? Mi a titka annak, hogy folyamatosan Orbán mellett maradhatott? Hogyan reagál a váratlan helyzetekre? Jelenthet-e veszélyt a miniszterelnökre? Mi köze a kipcsakokhoz? Hogy vezeti a Pénzügyminisztériumot? Milyen a viszonya Matolcsy Györggyel?

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2020/7. számban? Itt megnézheti!