Lendvai Ildikó: Az ország gazdasági problémáit nem lehet eltüntetni bűnbakképzéssel

Lendvai Ildikó: Az ország gazdasági problémáit nem lehet eltüntetni bűnbakképzéssel

Lendvai Ildikó 2022. április 3-án (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke szerint a ma született választási eredmény nagyban különbözik a korábbi választási eredményekhez képest. Az a megérzése, hogy hogy nem biztos, hogy négyéves lesz ez a választási ciklus is. Erről lapunk érdeklődésére beszélt a volt MSZP-s politikus.

Legalábbis úgy kell készülni szerinte, hogy nem tart ki négy évig a Fidesznek ez a ciklusa. Ezt azzal magyarázta, hogy „szerinte iszonyatos szemétdombot hozott össze a Fidesz”. Arról is beszélt, hogy a bűnbakképzésnek vannak határai: ilyen például az az eset, amikor adót kell emelni, a benzinár-sapka sem fenntartható a végtelenségig, előbb-utóbb ki kell vezetni. Ennek apropóján Lendvai Ildikó felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel nem adott választ arra, hogy a rezsicsökkenés fenntartható-e. Szerinte ez sokatmondó állítás. Ezeket a problémákat nem lehet majd eltüntetni bűnbakképzéssel – fogalmazott.

Lendvai Ildikó arra számít, hogy nemzetközileg elszigetelt marad Magyarország, még inkább perifériára szorul. Attól tart, hogy növekedni fog az elvándorlás Magyarországról. Úgy véli, ez nagyban nehezíteni fogja a kilábalást. Mivel az ország gazdasági helyzetének romlására számít, nem tartja elképzelhetetlennek az előre hozott választást – kanyarodott vissza korábbi gondolatához a korábbi politikus, aki ma publicisztikákat ír a Népszavába.

Az ellenzéknek különben azt tanácsolta, hogy ne egymásban keressék a hibát. Vagy ha mégis, akkor ezt az időszakot fogják rövidre.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja!