Letartóztatásban marad a bőnyi késeléssel gyanúsított kislány

Letartóztatásban marad a bőnyi késeléssel gyanúsított kislány

A bőnyi általános iskola, a késelés helyszíne (Fotó: Magyar Hang/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is javítóintézetben marad a bőnyi általános iskolában történt késelés elkövetésével gyanúsított lány, miután a Győri Törvényszék meghosszabbította a fiatal letartóztatását a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb további három hónapra. A gyermek a letartóztatását életkora miatt javítóintézetben tölti – tudatta Havasiné Kulcsár Petra szóvivő. Mint írta: a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően indokoltnak látta a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó kényszerintézkedés meghosszabbítását.

Az indoklás szerint még további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges, így a lány szabadlábon hagyása esetén felvetődhet a folyamatban lévő bizonyítási eljárás – tanúk esetleges befolyásolásával történő – megnehezítése. Emellett úgy ítélték meg, hogy fennáll a bűnismétlés veszélye, tekintettel a gyanúsítottnál talált halállistára és az április késelés megtervezettsége miatt.

Mint arról beszámoltunk, ezen a listán többnyire az osztálytársainak neve szerepelt: pirossal azok voltak megjelölve, akiket szintén meg akart ölni, zölddel, akiket nem. A 12 éves gyermek az egyik április végi napon az első órai kicsengetés után egy magával vitt 20 centiméter pengehosszúságú késsel hátba szúrta az előtte ülő 12 éves osztálytársát, majd kihúzta azt a hátából és a padlóra dobta. A lányt előre kitervelten, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével gyanúsították meg.