Levásárolható kupont kaphatnak a II. kerületi rászorulók

Levásárolható kupont kaphatnak a II. kerületi rászorulók

A Fény utcai piacon levásárolható kupon (Forrás: Őrsi Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ötezer forintos, a Fény utcai piacon levásárolható kupont kaphatnak a rászoruló idősek a II. kerületben – ezt a városrész polgármestere jelentette be a Facebook oldalán. Őrsi Gergely – tájékoztatása szerint – a csütörtöki képviselő-testületi ülésen tárgyalnak majd a javaslatról, amiről egyébként már értesítette a piac tulajdonosait és bérlőit is.

Az idősek világnapja alkalmából eddig hajókázni vitték a kerületi nyugdíjasokat, de úgy ítélték meg, hogy az egyszeri kirándulás helyett ezúttal jobban hasznosul, ha az egyre nagyobb nehézséget okozó élelmiszer-drágulás miatt a bevásárlásban segítik a rászorulókat. Javaslatuk szerint az úgynevezett Fény kupont várhatóan a II. kerületi lakcímmel rendelkező szociálisan rászoruló 65. évnél idősebbek kérelmezhetik, akik részére a megállapított nyugdíj vagy nyugdíjszerű ellátás havi összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 550 százalékát. A kérelmezés menetéről és a felhasználási lehetőségekről tájékoztatást adnak majd a rendelet „reménybeli” elfogadását követően a Budai Polgárban és online.

A polgármester tájékoztatása szerint azért programot is szerveznek, a hajókirándulás érdeklődőinek hamarosan helytörténeti sétát tartanak, melyet a nyárihoz hasonlóan Őrsi Gergely vezet majd.

A Magyar Hang legfrissebb számában interjút olvashatnak Őrsi Gergellyel, amelyben a polgármester beszélt az időközi választások ellenzéki kudarcairól, pozícióharcokról, országos versus önkormányzati politikáról, a kerületben élők nehézségeiről és a Fény utcai piacról.