Locsolásra kéri a Lidl-t és a lakókat a II. kerületi polgármester

Locsolásra kéri a Lidl-t és a lakókat a II. kerületi polgármester

Őrsi Gergely a Lidl kiszáradt fái mellett – képkocka a közzétett videóból. (Fotó: Facebook/Őrsi Gergely hivatalos oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Jó példát mutatunk a Lidlnek, náluk vásárolt öntözőzsákkal igyekszünk megmenteni az ő gondjaikra is bízott facsemetéket – posztolta közösségi oldalán egy videó kíséretében a II. kerület polgármestere. Őrsi Gergelyt a Csalogány utcai üzlet mellett kiszáradt fák késztették cselekvésre. Mint kifejtette, ezek közül néhány már sajnos néhány már nem menthető meg, de többnek még a mostani szárazságban is van esélye.

– Az aszály miatt teljes kapacitással dolgoznak a kerületben az öntözőautók. Locsoljuk a parkok növényeit és a kerület által ültetett virágokat, fiatal fáinkat, de ugyanezt teszi rengeteg civil is, akik öntözőkörökbe szerveződve igyekeznek rendszeresen locsolni. Ezért arra kérem a Csalogány utcai Lidlt, hogy locsolással, esetleg öntözőzsákkal is segítse az üzlet előtti fákat, amik néhány év múlva már felbecsülhetetlen értékű árnyékot adnak majd az üzlet látogatóinak is – fogalmazott a polgármester, aki az ingatlantulajdonosokat és üzemeltetőket is arra kérte, hogy alkalmanként locsolják meg az épületük előtt álló fiatal fákat.