Már az államkincstár megújulásának is van miniszteri biztosa

Már az államkincstár megújulásának is van miniszteri biztosa

Varga Mihály pénzügyminiszter a 2021-es költségvetés elfogadásáról szóló szavazáson, az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 3-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

–  A Magyar Államkincstár stratégiai megújításának és hatékonyabb működésének elősegítéséért felelős miniszteri biztossá Márton Péter urat nevezem ki – olvasható a Magyar Közlöny tegnap megjelent számában.

A Varga Mihály pénzügyi tárcavezető irányítása alatt tevékenykedő szakember feladata megvizsgálni, miként lehet elősegíteni a Magyar Államkincstár hatékonyabb működését. Ennek során áttekinti az annak működésére vonatkozó stratégiai és koncepcionális kérdéseket, részt vesz a Kincstárt érintő elemzések, vizsgálatok lefolytatásában, folyamatosan figyelemmel kíséri a Kincstár európai uniós finanszírozású és egyéb projektjeit, informatikai fejlesztéseit, javaslatokat tesz a felmerülő kérdések megoldását érintően.

Amennyiben szükségét érzi, intézkedések kiadását is kezdeményezheti, illetve figyelemmel kíséri a Kincsár működésére vonatkozó előterjesztéseket, jelentéseket, véleményezi a  Kincstár által elkészített stratégiákat, koncepciókat, továbbá javaslatokat dolgoz ki a Kincstár hatékonyabb működését szolgáló projektekkel kapcsolatosan.

Szakértők szerint az utasítás mögött valószínűleg az a törekvés állhat, hogy még több állampapírt adhassanak el a magyaroknak.