Március végétől hétköznapokon a teljes vonalon jár a 3-as metró

Március végétől hétköznapokon a teljes vonalon jár a 3-as metró

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 3-as metró vonalának Dózsa György úti állomása felújítás után. (Fotó: MTVA / Jászai Csaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Március 20-ától hétköznapokon újra szinte a teljes vonalon jár majd a 3-as metró, derült ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményéből. A Nagyvárad és a Lehel téren viszont még ezután sem állnak meg a szerelvények, miután ezeken a megállókon tart még a felújítás. A Nagyvárad tér és környéke a Népligettől induló, M30-as állomáspótló busszal érhető el. A Lehel tér pedig a Nyugatitól induló M14-es állomáspótló busszal, továbbá a Göncz Árpád városközpont felől a meghosszabbított útvonalon közlekedő 34-es és 106-os buszokkal. Az említett két állomáspótló busz továbbá csak hétköznap közlekedik a jövőben is. 

Hétvégéken szintén továbbra sem lehet majd Újpesttől Kőbányáig utazni. A metró csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-Központ között közlekedik majd, Kőbánya-Kispestig pedig az M3-as metrópótló busszal lehet utazni. A teljes felújítás két hónap múlva, májusban fejeződhet majd be, ekkor megnyithatják már a Nagyvárad és Lehel téri állomásokat is.

Az M3-as metró felújítása még 2017 őszén indult el. Azóta új vágányokat és kitérőket építettek be, szigetelték az alagutakat, kicserélték a biztosítóberendezéseket. Lifteket és ferdepályás felvonókat kaptak az egyes állomások, továbbá külsőleg és belsőleg is megújultak azok.

Legutóbb idén év elején adtak át új állomásokat, a metró most már megáll a Ferenciek terén és a Deák Ferenc téren. Nem szállhatunk viszont továbbra sem fel az Arany János utcánál vagy például a Nyugati pályaudvarnál.