Máris mozgásban az új NER-jacht

Máris mozgásban az új NER-jacht

Az új NER-jachthoz, a Seagull MRD-hoz hasonló méretű és típusú vízijármű. Forrás: a gyártó honlapja.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Alighogy csütörtökön megírta az Átlátszó, hogy új, még szebb, még nagyobb jachtja – méretkategóriája szerint megajachtja – van a NER-elitnek, még aznap este útnak is indultak utasai a vadonatúj vízijárművel.

Az 50 méter hosszú Seagull MRD tavaly készült Livornóban, máltai zászló alatt járja az Adriát, és a máltai nyilvántartás szerint ugyanaz a cég, az L&L Charter tulajdonolja, mint elhíresült elődjét, a Lady MRD szuperjachtot, amelyik csak 42 méter hosszú, de szintén az olasz Benetti gyárban készült. Az L&L Charter nevű máltai offshore cég végső tulajdonosa nem más, mint Szíjj László kormányközeli üzletember  írta az Átlátszó.

Szíjj László vállalkozásai megannyi állami tender nyertesei, tavaly ő látta vendégül a másik, előzőleg használt jachtján Szijjártó Péter külügyminisztert. Azon a jachton szinte a teljes NER-felsővezetés tiszteletét tette, többek között Mészáros Lőrinc is a korábbi feleségével.

Az új, Seagull MRD névre keresztelt jacht az egyik hajókövető alkalmazás tanúsága szerint csütörtökön este 7 óra előtt egy kicsivel indult el Szicília szigetének egyik luxuskikötőjéből, amely az ott lehorgonyzóknak az Etna vulkánra ígér panorámát. Így a bárka a Jón-tenger észak-nyugati csücskéből északra indulva, a Tirrén-tengeren keresztülvágva tart úticélja, Szardína szigete felé, cikkünk írásakor meglehetősen komótos, 14 csomó (25 km/óra) körüli sebességgel.

A NER-jacht várhatóan péntekről szombatra virradó éjjel 1:00-kor érkezik meg az észak-szardíniai Olbia jachtkikötőjébe.