Még a börtönben diplomát szerzett a napokban szabadult S. Ábel

Még a börtönben diplomát szerzett a napokban szabadult S. Ábel

S. Ábel vádlott az ellene lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt folytatott büntetőügy tárgyalásán a Budai Központi Kerületi Bíróságon 2014. július 11-én. A vád szerint S. Ábel 2013. augusztus 15-én lőfegyverrel többször egy budapesti XI. kerületi gyorsétterem mennyezetébe lőtt (Fotó: MTI / Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Májusban végre befejeztem az egyetemet, okleveles jogász szakképzettséget szereztem. Parancsnoki engedélyt kaptam rá, a záróvizsgát Skype-on keresztül, a börtönből teljesítettem. Mostantól dr. S. Ábel a nevem – erről beszélt a Blikknek a hétfőn előzetes letartóztatásából szabadult férfi. S. Ábelt többek közt azzal vádolták, egy Móricz Zsigmond körtéri gyorsétteremben a mennyezetbe lőtt, korábban pedig amiatt került a hatóságok látókörébe, hogy külföldi iskolai lövöldözések hatására verseket ír, amelyekben arra is utalt, hogy megölne 22 embert. Jelenleg is folyik ellene eljárás, miután azzal vádolták meg, hogy azzal robbanóanyag előállításával kísérletezett, így a lap szerint nyomkövetővel a lábán él szüleivel S. Ábel Budapesten.

S. Ábel elmondta, annak idején az ELTE-n kezdte a jogi tanulmányait, de végül a Pécsi Tudományegyetemen fejezte be. – Ez egy hatalmas mérföldkő az életemben. Nem kaptam számítógép-használati engedélyt, ezért a szakdolgozatomat kézírással készítettem el, amit hazaküldtem, a szüleim pedig begépelve továbbítottak. Több lehetőségem volt, végül arról írtam, hogy a munkajogra milyen hatást gyakorolt a koronavírus – fejtette ki a lapnak.

Címkék: börtön, S. Ábel