Meghalt a 22 éves eleki futballista, aki a lábát adta a családjáért

Meghalt a 22 éves eleki futballista, aki a lábát adta a családjáért

Orsós Krisztián a családja körében 2019 augusztusában (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhunyt Orsós Krisztián, a Lőkösháza KSK 22 éves egykori labdarúgója, akinek daganatos betegsége miatt tavaly nyáron amputálták az egyik lábát.  

„Drága egyetlen szerelmem itthagytál minket örökre… lehunytad a szemed, nem fáj már semmid és nem szenvedsz már” – írta kedden a sportoló felesége, Sipos Antonietta Zseraldina férjével közös Facebook-oldalukon. Mint azt a Beol.hu megírta, Orsós Krisztián a békéscsabai kórházban hunyt el, ugyanaznap. Telefonon kerestük az özvegyet, nem sikerült elérni őt.

Orsós Krisztiánnál és családjánál tavaly augusztusban jártunk. A labdarúgó akkor elmondta, 2018 szeptemberében a Gádoros elleni bajnoki mérkőzésen a kapus beleszállt a sípcsontjába. Sem a kapus, sem ő nem volt vétkes a balesetben. A csont nem tört el, a becsapódás helyén keletkezett egy duzzanat. A sérülés nem múlt el. A doktorok többször is megvizsgálták, végül csontizotóp diagnosztikát is előírtak, amire 2018 őszén egy tavaly márciusi (!) időpontot kapott.

„Pont a levágott lábam vádlijára volt rátetoválva a Barca címere" | Magyar Hang

Hosszú kálvária után tavaly augusztusban a Semmelweis Egyetem Ortopédiai Klinikáján kiderült, hogy a Krisztián lábában lévő duzzanat egy rosszindulatú daganat. Amit nagyon komplikált lett volna megműteni, teljesen kivenni és transzplantációval pótolni a sípcsontot, a vádlit leválasztani, stb. Fennállt a kilökődés veszélye, meg az, hogy a rák visszatér. Vagy volt az a lehetőség, hogy levágják Krisztián lábát a térde alatt. Mivel nehéz döntést kellett meghoznia, kapott két nap gondolkodási időt. Ott helyben a csonkolást választotta. „A hosszú életet a feleségem és a kislányom mellett csak úgy tudták megígérni, ha levágják a lábamat. Nem volt kérdés, hogy a családomat választom” – mondta riportunkban Krisztián.

Orsós Krisztiánék rendkívül szerényen éltek Elek város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának krízislakásában. A családot több olvasónk is támogatta pénzügyileg riportunk megjelenése után. A település önkormányzata a Magyar Labdarúgó Szövetség anyagi támogatásával később vett egy lakást a családnak a városban, ahová nemrégiben költöztek be. Krisztián tavaly októberben már a méretre készített műlábával rúgta a labdát kislányának, Lilien Kloénak, idén januártól viszont újra kemoterápiás kezeléseket kapott. Krisztián még megélte kislánya első éves születésnapját. Tizenhárom nappal később halt meg.

A Lőkösháza KSH az alábbi sorokkal búcsúzott egykori focistájától: „A községi sportkör vezetősége mély megrendüléssel értesült róla, hogy korábbi igazolt futballistája, gólkirálya a betegséggel vívott hosszú harc után elment! Legyen neked könnyű a föld, Krisztián!”