Meghalt a Budapest Pride elnöke, Nagy Szilvia

Meghalt a Budapest Pride elnöke, Nagy Szilvia

Nagy Szilvia (Fotó: budapestpride.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elhunyt Nagy Szilvia, a Budapest Pride elnöke, írják a rendezvény honlapján. Nagy Szilvia a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítványt vezette – közölte a Hvg.hu.

Nagy Szilvia 1977-ben Miskolcon született. Amerikanisztika szakos bölcsészként végzett az ELTE-n 2002-ben, majd honlapkészítőként, grafikusként és dj-ként dolgozott. Később az Egyesült Államokban közösségszervezői képesítést szerzett. 1999-ben a Flamingó kör (a mai Szimpozion Klub elődje) egyik alapítója és vezetője, 2003-tól pedig az Ösztrosokk leszbikus bulisorozat alapítója, szervezője lett.

Nagy Szilvia 2007-től szervezte a Budapest Pride-ot, ahol először a Budapest Pride Filmfesztiválon dolgozott, 2013-től pedig a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány elnökévé választották. 2016-ban az LMBTQ közösségért végzett kiemelkedő munkájáért elnyerte a Háttér-díjat, 2019-ben pedig a LIFT-díjat.

Nagyot 2016-ban rákkal diagnosztizálták. A betegségről nyíltan és őszintén beszélt, mert nem akarta, hogy a rák elszigetelje a közösségétől és a barátaitól – olvasható a közleményben.