Gyurcsány Ferenc nem titkolózik tovább: elmondta, hogy női álnéven írt egy krimit

Gyurcsány Ferenc nem titkolózik tovább: elmondta, hogy női álnéven írt egy krimit

Gyurcsány Ferenc (Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Írtam egy regényt, és bár tudom, hogy elég nagyképűen hangzik, mégis mondom, szerintem egészen jót:)) Na jó, akik eddig olvasták, család, barátok, a kiadó emberei, ők is ezt mondják – ezzel a mondattal kezdte szombat reggeli Facebook-bejegyzését Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke. Ezzel elismerte, amit a Blikk szeptember elején megírt, hogy Kate Vargha néven krimije jelent meg.

„Amikor éppen nem a politika mindenfajta nyavalyája és öröme tölti ki az életemet, akkor sportolok, olvasok, főzök, sakkozom, ezekről többet vagy kevesebbet már korábban is elmondtam, megmutattam. Aztán amikor ez nem volt elég, akkor írtam” – így kezdte a történet felvezetését, majd hozzátette, hogy tavaly tavasszal hirtelen ötlettől vezetve, pár perc gondolkodás után megírta egy elképzelt krimi első fejezetét. Állítása szerint csak mert kíváncsi volt, hogy megy-e. Aztán megmutatta egy elismert írónak, aki biztatta, hogy jó.

„Első ránézésre a Kereszt halála egy krimi. Hogy miről szól? Ha egy mondatban kell összefoglalnom, akkor azt mondom, hogy egy életveszélyesen megsebesített kislány támadójának felkutatásáról és a gyilkossági kísérlet mögötti történet kibogozásáról. De a könyv, reményeim szerint, több ennél. Nagy tempójú, kacskaringós utazás az örök dilemmák világában: szerelem, bosszú, család, hit és nem folytatom. A mese középpontjában látszólag egy bűncselekmény van, de csak látszólag. De nem spoilerezek, inkább olvassák el a könyvet. Imádni fogják. Két hét múlva a boltokban lesz” – írta az azóta befejezett műről.

Hozzátette, hogy íróként édesanyja nevéből képzett nevet használ, Kate Vargha. „Így egyértelmű lesz, hogy mit mondok, írok politikusként, és mikor egyszerűen csak mesélek a saját, és remélem, az Önök örömére. Anyám megérdemli, hogy így megmaradjon a neve. Csodálatos asszony volt. Most obligát módon jönni a fog a leglaposabb bátorság, az üzenet, hogy „mostantól írjál inkább könyveket Feri!”. Előre is köszönöm a tanácsot. Ezt a könyvet valamikor folytatni fogom, és egyszer majd megírom a régen megígért „ki..szott jó könyvet a baloldalról”-t is. De nem mostanában. Nem függetlenül attól, ami júniusban történt, egyelőre nincs több könyvírás. Egy ideig más dolgom van. Szóval vegyék meg és olvassák el a Kereszt halálát, mert Kate Varghának egy darabig nem lesz új könyve. Ja! És Gyurcsánynak se” – fogalmazott.