Pénzügyőri fejlesztésekkel gyorsítaná a kormány a határátlépést a szerb határon

Pénzügyőri fejlesztésekkel gyorsítaná a kormány a határátlépést a szerb határon

Korábbi kocsisor a röszkei határátkelőhelynél (Fotó: CSMRFK)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Többletforrást biztosít a kormány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számára a röszkei, a tompai és a hercegszántói állomány bővítésére, korszerű technikai eszközök beszerzésére – jelentette be szerdai közleményében a Pénzügyminisztérium (PM). A fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben gyorsabbá válhat a határátlépés a magyar–szerb határszakaszon. A közlés szerint a határátlépéssel járó várakozási időtartam csökkentéséhez szükséges eszközök beszerzésére, valamint létszámbővítő intézkedésekre – 2024 és 2026 között – összesen 3,7 milliárd forintot biztosít a kormány a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.

A Röszkén szolgálatot teljesítő pénzügyőrök létszáma 78, míg a tompai és hercegszántói határkirendeltség határrendészeti állománya 125 fővel bővül 2024-2025 során, három ütemben. A kormány 2026-tól további 1,9 milliárd forint tartós, bázisba épülő forrásról is rendelkezett a NAV részére – közölte a PM.

(MTI)