Meghalt Benke László

Meghalt Benke László

Fotó: Benke Laci bácsi/Youtube

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hetvenéves korában elhunyt Benke László – számolt be róla az ATV.hu. Évek óta küzdött betegségekkel, áprilisban pedig ismét kórházba került.

A televíziós műsorával ismertté vált séf 1948. augusztus 21-én született Lajosmizsén. Pályáját a hatvanas évek közepén, a Szabadság Szálló hidegkonyhafőnökeként kezdte, majd séfhelyettes volt a Tihanyi Motelben és a Gundel Étteremben. 1971-ben a Sylvanus Szálló konyhafőnöke, 1972-ben a párizsi Magyar Ház séfje lett. Pár évre rá hazatért, utána pedig 18 évig oktatott a Gundel Károly Vendéglátóipari SzK és SzKI-ben.

Több szakácskönyvet is kiadott, 1996-ban pedig megkapta a Magyar Gasztronómiai Szövetség életműdíját. Hosszú ideig az ATV-n futott főzős műsora, Laci bácsi néven vált népszerűvé, ugyanakkor sajátos ötletei és gasztronómiai megoldásai miatt bírálat tárgyává is. Saját Youtube-csatornát indított, ahova még egy órája is került fel videó. Mottóját itt is olvashattuk: „sütés-főzés ízletesen, egészségesen, gazdaságosan.”