Mégis elmarad a szeptemberre halasztott könyvhét

Mégis elmarad a szeptemberre halasztott könyvhét

Érdeklõdõk a 89. Ünnepi Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapok budapesti rendezvényének nyitónapján a Vörösmarty téren 2018. június 7-én (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mégis elmarad az eredetileg minden év júniusában rendezett, idén azonban a koronavírus-járvány miatt szeptemberre halasztott Ünnepi Könyvhét a budapesti Vörösmarty téren – értesült a Prae.hu művészeti portál. Mint írják: a szervezők alternatív megoldásokat keresnek. 

Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése elnöke a Prae szerint szomorúan szögezte le, hogy a szervezet állásfoglalást kért a Nemzeti Népegészségügyi Központtól, és az országos tiszti főorvos válaszlevelében azt írta, „járványügyi szempontból nem támogatja” a rendezvény megtartását.

A 91. Ünnepi Könyvhétre a könyvheti lista és a kiadványa elkészül, a Szép Magyar Könyv 2019 díjakat kiosztják – írta a Prae. A Prae Kiadó a budapesti, Bartók Béla úti Kis Présházban tervezi a könyvheti eseményeit és kedvezményes könyvvásárát megtartani.