Megmutatta a Jobbik, mi történt a parlamentben felmutatott sállal

Megmutatta a Jobbik, mi történt a parlamentben felmutatott sállal

Jakab Péter a parlamentben 2021. május 30-án (Forrás: Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hétfői parlamenti nap sem múlhatott el sajátos performansz nélkül, ezúttal is a Jobbik elnöke, Jakab Péter volt az egyik főszereplő. Azt azonban a hivatalos közvetítésen eddig nem lehetett látni, valójában mi is történt az ülésteremben.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, Jakab Péter a miniszterelnöknek feltett azonnali kérdése közben úgy fogalmazott: „ha önökre nézek, még mindig azt látom, hogy önökből kijönne a komplett magyar börtönválogatott”. Majd itt jött az akció, a politikus ugyanis azzal a kommentárral, hogy még szurkolna is nekik, felemelt egy piros-fehér-zöld sálat. Rajta a felirattal, „fizessenek meg a tolvajok”.

Miután itt az ülésvezető elnök elvette Jakab Pétertől a szót, azt már csak a mikrofonon kívül lehetett hallani, ahogy Jakab Péter az előtte ülő fideszes Tállai András nyakába dobja a sálat azzal, hogy ő is tagja lesz a börtönválogatottnak. A Pénzügyminisztérium államtitkára ezután visszadobja azt Jakab Péternek, aki azonban újból a kormánypárti politikus nyakába teszi. Tállai András végül inkább feláll a helyéről és elsétál.

A történtekről a Jobbik videóját itt tudja megnézni: