Megszólalt a volt fideszes alpolgármester, aki a gyanú szerint nevelt lányát zaklatta

Megszólalt a volt fideszes alpolgármester, aki a gyanú szerint nevelt lányát zaklatta

Zaklatás. Képünk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az állítólagos cselekményekkel kapcsolatban nincs mit megbánnom, mert azokat nem követtem el – ezt mondta a Blikknek adott interjújában Fohsz Tivadar. A HVG360 nemrég közölt felkavaró cikket arról, hogyan zaklatta évekig a nevelt lányát a Fidesz korábbi, XVII. kerületi alpolgármestere.

A férfi most arról beszélt, hogy nevelt lánya három alkalmat említ a vallomásában, három, egyébként egymástól távol eső alkalmat, amikor az ő elmondása szerint molesztálta. Ám a férfi szerint egyik alkalom sem volt olyan, amikor kettesben lettek volna. Azt is megjegyezte, hogy a feljelentés előtt a felesége anyagi követelésekkel lépett fel vele szemben.

Fohsz Tivadar szerint az sem igaz, hogy nevelt lányáról felvételeket készített volna. Mint mondta, biztonságtechnikai szakemberek javasolták neki, hogy vegyen védelmi eszközt a házhoz, mert akkor a kert vége még teljesen szabad, nyílt terület volt. – Az egész család tudott a kamerákról. A biztonsági kamerák legutolsó felvételeit mindig felülírta néhány nap után a legfrissebb felvétel – mondta, majd azt is hozzátette, hogy valóban voltak nevelt lányról ruhátlan képsorok, de ő ezt már csak a nyomozóknál látta.

A férfi beszámolt arról is, hogy amikor 2001-ben megismerkedtek a feleségével „kipróbálták a naturizmust” és horvátországi naturista kempingekbe jártak nyaranta. Egy 2007-es nyaralás alkalmával készült felvételek miatt indult eljárás ellene Horvátországban.

A Fidesznek egyébként továbbra is tagja, nem indult ellene a párton belül eljárás, mert – mint mondta – „az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, erről biztosítottak a kollégáim is”. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője korábban azt mondta, a hatóság dolga vizsgálni a volt alpolgármester, Fohsz Tivadar zaklatási ügyét.

A HVG korábbi cikke szerint Fohsz Tivadar a gyanú szerint többször is szexuálisan molesztálta a lányt, majd ezt letagadta, és a lányt vádolta azzal, hogy kitalálja a dolgokat. Sőt, Fohsz internetes barátokat is kitalált, akiknek a nevében a lánnyal beszélgetett, illetve titokban kamerát telepített a közös otthonukba.