Megvan a közös ellenzéki jelölt Dunaújvárosban

Megvan a közös ellenzéki jelölt Dunaújvárosban

Kálló Gergely (Fotó: Kálló Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kálló Gergely indulhat a jövő év elején esedékes időközi országgyűlési választáson Dunaújvárosban, beállt mögé az összes ellenzéki párt. A várost is magában foglaló választókörzetben azért kell majd voksolást tartani, mert a korábban ott győztes jobbikos Pintér Tamás időközben Dunaújváros polgármestere lett. Az időközi választást egyébként jövő év február 16-án tartják meg.

Pintér Tamás a jelöltet bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy Kálló Gergely egyébként a kabinetfőnöke. Beállt mögé a teljes ellenzéki összefogás, a helyi Demokratikus Koalíció, az MSZP, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, az LMP, a Párbeszéd és a Momentum is.  

Kálló Gergely azt mondta, 2008 óta tagja a Jobbiknak, 2011 óta dolgozik a magyar Országgyűlésben, Pintér Tamás munkáját 2016 óta segíti. Hangsúlyozta, alázattal és szorgalommal dolgozik majd az ott élőkért, ahogy azt eddig is láthatták tőle az emberek.

Egyelőre nem adja vissza a korábbi alpolgármester a Dunaújvárosból elvitt winchestert | Magyar Hang

A Jobbik országgyűlési frakciójából még Mirkóczki Ádámból is polgármester lett, ő is inkább a városvezetést választotta a parlamenti munka helyett. Mivel azonban nem egyéniben, hanem listáról jutott be korábban az Országgyűlésbe, így saját pártja választhatta ki utódját, aki Dudás Róbert lett.