Mellár Tamást támogatja az előválasztáson az MSZP

Mellár Tamást támogatja az előválasztáson az MSZP

Tóth Bertalan, Mellár Tamás és Kunhalmi Ágnes Pécsen 2021. május 13-án (Fotó: Kunhalmi Ágnes Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Párbeszéd-frakcióban ülő, független Mellár Tamást támogatja az MSZP Baranya megye 1. számú Pécs központú választókörzetében – jelentette be csütörtök délelőtt Pécsett Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan, a párt két társelnöke.

Jobb- és baloldali embereket ma az köt össze egy szövetségbe, hogy demokraták vagyunk. Meggyőződésünk, hogy újra lehet kezdeni a demokráciát, és az ország előtt álló kihívásokat nem egy autoriter rendszerben, hanem demokratikus keretek között kell megoldanunk – közölte Kunhalmi Ágnes.

A Párbeszéd megbízásából a Republikon nemrég közvélemény-kutatást végzett a körzetben, mely szerint Mellár Tamás ismertsége 62 százalékos a választókerületben. Orbán Viktor, Karácsony Gergely, Dobrev Klára és Jakab Péter előzi csak meg a közgazdász professzort.

A kutatás alapján az ismertséghez népszerűség párosul, a válaszadók 49 százaléka kedveli, további hat százaléka nagyon kedveli. Mindezek alapján az előválasztáson a szavazók 30 százaléka döntene a közgazdász professzor mellett a biztos szavazók közül, míg 10 százalékuk Fogarasi Lászlóra, 4 Nemes Balázsra, 1 Auth Istvánra voksolna (54 százalékuk vagy nem venne részt az előválasztáson, vagy nem tudja, kire szavazna).

Arra a kérdésre, hogy az országgyűlési választáson, ha Mellár Tamás és a fideszes Őri László lenne a két egyéni jelölt, melyikre szavazna szívesebben, 57 százalék állt Mellár Tamás mellé, szemben Őri László 43 százalékával.