Menczer: A magyar oltási program a világ élmezőnyében van

Menczer: A magyar oltási program a világ élmezőnyében van

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a 2021. május 26-án kiadott Facebook-videójában (Forrás: Menczer Tamás Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus elleni magyar oltási program a világ élmezőnyében van, Magyarország az első oltások tekintetében megelőzte az Egyesült Államokat, a második oltásoknál pedig szinte utolérte az Egyesült Királyságot – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás a videóban kiemelte, hogy első oltást a magyar lakosság 51,5 százaléka kapott, az Egyesült Államokban ez az adat 49,5 százalék, az uniós átlag pedig mindössze 32,5 százalék.

– Második oltást Magyarországon a lakosság 32,7 százaléka, az Egyesült Királyságban a lakosság 34 százaléka kapott, míg az uniós átlag csak 16 százalék – tette hozzá. Az államtitkár közben ismételten aláhúzta: „az oltás ment életet, és az oltás visz, vezet bennünket vissza a régi, normális életünkhöz.”