„Ment tovább egyedül a saját útján”

„Ment tovább egyedül a saját útján”

Emlékhely Tarnaméra határában (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kiszáradtak Tarnamérán a megemlékezők virágcsokrai, és leégett a több tucatnyi mécses, amelyet a környéken lakók helyeztek el, nem messze onnan, ahol hat héttel ezelőtt egy halott csecsemőt találtak. (...) A gyanú szerint a 35 éves anya volt az elkövető, ő hagyta magára újszülött gyermekét a Heves megyei Tarnamérán, a települést átszelő út mellett, egy bokros területen.

(...)

– Prostituált volt, ezért az egész – véli egyikük.
– Összevissza lakott, hol itt volt, hol ott. Vannak ilyen, rossz házak, amikben nem laknak. Azokban volt – részletezi másikuk. Őket is megbotránkoztatja a csecsemőgyilkosság, mert sokuknak családja van, néhol akár nyolc gyerek, máshol már hét unoka is. A környéken hasonlóra egyikőjük sem emlékszik.

(...)

A polgármester azt meséli, a gyanúsítottat jól ismerte. Együtt nőttek fel, úgy fogalmaz, Anita mindig is „különc volt”. (...) A családja is azt hitte, jár orvoshoz, és kórházban fog szülni, ahogy korábban. Anitának volt már három gyermeke, bár egyiket sem ő nevelte – kettőről a nagymama, egyről korábbi élettársa gondoskodik. Ennek ellenére – folytatja a polgármester – az anyjuk igyekezett segíteni a nevelésüket, de ő maga soha nem állapodott meg, ment tovább, egyedül a saját útján.

A teljes riportot elolvashatja a Magyar Hang augusztus 7-én megjelent 2020/32. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2020/32. számban? Itt megnézheti!