MOK: Az oltásellenes megnyilvánulások ellentétesek a hippokratészi esküvel

MOK: Az oltásellenes megnyilvánulások ellentétesek a hippokratészi esküvel

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő fogadja Kincses Gyulát, a Magyar Orvosi Kamara elnökét a karmelita kolostorban 2020. október 3-án. Balra Álmos Péter Zoltán, a Magyar Orvosi Kamara alelnöke (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége a hippokratészi esküvel ellentétesnek tart minden olyan megnyilvánulást, amely oltásellenes, illetve alábecsüli a koronavírus-járvány veszélyességét és az egyéni védekezés jelentőségét.

A kamara vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ilyen kijelentések rombolják az egészségügybe vetett bizalmat és a járvány megfékezésére tett közös erőfeszítéseket. „A Magyar Orvosi Kamara elnöksége határozottan elhatárolódik a MOK etikai normáival összeegyeztethetetlen tevekénységű, megnyilatkozású orvosoktól” – írták.