Mosolygó Orbán Viktorral mentené a helyzetét a csalással vádolt Simonka, de a közös fotó nem most készült

Mosolygó Orbán Viktorral mentené a helyzetét a csalással vádolt Simonka, de a közös fotó nem most készült

Orbán Viktor és Simonka György a Karmelita kolostorban (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Budapesten a Karmelita kolostorban Orbán Viktor miniszterelnök úrral áttekintettük térségünk elmúlt 10 évét és egyeztettük az előttünk álló feladatokat” – írta hétfőn a Facebook-oldalán a Simonka György, aki ellen költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt büntetőeljárás zajlik. A mellékelt fotón a miniszterelnök kedvesen mosolyog a kamerába, és Simonka is magabiztosan tekint a jövőbe. Egy apró szépséghibája van csupán a hétfőn megjelent közös fotónak, az, hogy nem most készült – derítette ki a Népszava.

A fideszes politikus választókerületi elnökként tett látogatást a Budai várban, ahol értékelték a 2010 óta Dél-Békésben elindult „versenyképességi fordulatot”. Simonka elmondta a kormányfőnek, hogy milyen eredményei vannak az általa elindított Calendula mozgalomnak, amelynek révén szerinte a térség végre kiléphetett a mellőzött, leszakadásra ítélt státuszból és – miként Simonka fogalmazott – „szüleink, nagyszüleink által elértek tiszteletére építkezve” egy biztos jövőkép alapjait helyezték el a fiatalok számára. – Egyetértettünk abban is, hogy az irány jó, körzetünket a jövőben is fejlődő pályán tarthatjuk a megkezdett munka folytatásával – írta Simonka.

A csalással gyanúsított politikus a bejegyzésében nem jelölt meg dátumot. A kormányfő januárban fogadta a fideszes választókerületi elnököket az önkormányzati választás eredményét értékelve, akkor Simonka Györggyel is találkozott a Karmelita kolostorban. A Népszava megkérdezte a találkozó időpontjáról Havasi Bertalant, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkárt, aki annyit válaszolt, hogy „korábban”.

A lap megjegyzi, hogy a fideszes képviselő pere január óta folyik a Fővárosi Törvényszéken, így kifejezetten segíthet az imázsépítésben, ha úgy tűnik, hogy a miniszterelnökkel – legalábbis fényképek és közösségi oldala szerint – továbbra is jó kapcsolatot ápol a politikus.