Mostantól mobilon is lehet vásárolni vonaljegyet a BKK járataira

Mostantól mobilon is lehet vásárolni vonaljegyet a BKK járataira

Fővárosi tömegközlekedés (Forrás: Budapesti Közlekedési Központ)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mostantól a Simple és a Mobiljegy alkalmazásból már BKK-vonaljegyet is lehet vásárolni – írta hvg.hu hétfőn.

Kifejtették: az utazáshoz meg kell nyitni az alkalmazást, a vonaljegyre rákattintva beolvasni a járművön kihelyezett QR-kódot, az így megjelenő animációt pedig bemutatni a sofőrnek vagy a beléptető személyzetnek.

A vonaljegy egy utazásra érvényes, de a metrón egy irányba át lehet szállni vele anélkül, hogy új jegyet kelljen érvényesíteni. A vonaljegy a vásárlástól számítva két évig felhasználható, aki pedig mégsem használná fel a jegyét, az visszaválthatja az applikációban, ha nem érvényesítette. Ugyan a vonaljegy megvásárlásának lehetősége újdonság, bérletet már 2021 tavaszától is lehetett vásárolni az alkalmazásokon keresztül.

A lap felidézte azt is: hosszú időbe telt a mobiljegy bevezetése, ugyanis a BKK egy 2011-es megvalósíthatósági tanulmánya még azzal számolt: „ha minden jól alakul, legkorábban 2014 második felében be lehet vezetni az időalapú jegyet és jöhet a mobiljegy”.

Egyébként hamarosan 30, illetve 90 perces időalapú BKK-jegyek is elérhetőek lesznek, erről itt írtunk.

 

Címkék: BKK, vonaljegy