MTI: Vádat emelhetnek Gődény Györggyel szemben

MTI: Vádat emelhetnek Gődény Györggyel szemben

Gődény György YouTube-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A napokban ért véget a nyomozás, a rendőrség pedig vádemelést javasol Gődény Györggyel szemben – állítja az MTI az ügyet jól ismerő forrásaira hivatkozva. Arról az operatív törzs szerdai tájékoztatóján esett szó: a rendőrség rémhírterjesztés miatt javasol vádemelést egy „vírusszkeptikussal” szemben. Az ügy iratait az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint megküldték a rendőrségnek.

Gál Kristóf, aki Gődény nevét nem mondta ki, emlékeztetett, hogy tavaly decemberben indított a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztálya nyomozást. Megállapították, hogy egy érintett nagy nyilvánosság előtt publikált olyan cikket, ami a maszkviseléssel és a koronavírus-járvány veszélyességével szemben fogalmazott meg állításokat. A további gyanúsítottak ellen még nyomoznak.

A rendőrség úgy látja, hogy a kijelentések alkalmasak voltak arra, hogy a járványügyi védekezést akadályozzák vagy meghiúsítsák.

Az MTI azt írta, a gyanúsított, akiről Gál beszélt, Gődény György az információik szerint. Decemberben az ő otthonában tartottak még házkutatást. „Hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték” – írta akkor Gődény felesége.