Nincs felelőse, hogy az orvosok kétszer is hazaküldték, majd meghalt a fiatal lány

Nincs felelőse, hogy az orvosok kétszer is hazaküldték, majd meghalt a fiatal lány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nincs felelőse annak, hogy miután kétszer is hazaküldték az orvosok, végül meghalt egy 13 éves nagyecsedi lány – az Rtl.hu szerint ezt állapította meg a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálata.

A Híradó birtokába jutott részletes szakvéleményben kifejtik, hogy a szülők a gyerekkel még januárban torokfájás, láz és hányinger miatt a háziorvoshoz mentek, aki otthoni kúrálást írt elő. A szülők elmondása szerint másnap hiába hívták a rendelőt telefonon, hogy 39 fokos láza lett a gyereknek, annyit mondtak nekik, hogy egy nap alatt nem tudják meggyógyítani. Aznap estére mellkasfájdalom miatt a lányt a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték, ott vírusfertőzést állapítottak meg, és megint hazaküldték őket. Három óra múlva a lány vért hányt, ekkor már a mátészalkai gyermeksürgősségire vitték be a szülei. Onnan a nyíregyházi kórházba került, fájt a szíve, végül a légzése is leállt.

A vizsgálati dokumentumokban az áll, hogy a lánynál az influenzavírus egyik szövődménye alakult ki, ez vezetett a halálához. A család nem fogadja el, hogy nincs felelős, ügyvédjükkel most a rendőrségi nyomozás eredményét várják.