Napokig heverhetett a rendőrség által lefoglalt autóban a fiatal nő holtteste

Napokig heverhetett a rendőrség által lefoglalt autóban a fiatal nő holtteste

Rendőrök kísérik a nyíregyházi késes támadás gyanúsítottját 2018. november 24-én (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Napokig érintetlenül heverhetett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság területén tárolt, lefoglalt autóban annak a fiatal nőnek a holtteste, aki egy nyíregyházi butikos megszurkálása miatt elfogott férfi kocsijának csomagtartójából került elő. Pedig a járművet még múlt pénteken lefoglalták – tehát aznap, amikor a gyanúsított K. Antalt is elfogták.

A történteket érdemes az elején kezdeni: még az előző hét csütörtökén, délután támadták meg Nyíregyházán egy butik eladónőjét. Egy férfi tért be az üzletbe, ám amikor a kiválasztott ruhadarabot az eladó elkezdte becsomagolni, a férfi előrántotta riasztópisztolyát. Leteperte az eladót, majd egy késsel összeszurkálta. Életét alighanem annak köszönheti – írta meg a 24.hu –, hogy a szomszédos üzletben felfigyeltek a kiáltozására. Ám mire a rendőrök a helyszínre értek, a férfi kereket oldott.

A rendőrség nagy erőkkel látott hozzá a gyanúsított keresésének, másnap el is fogták mátészalkai otthonában. Elfogásáról még pénteken, arról pedig, hogy tettét részben beismerte, szombat hajnalban beszámolt a rendőrség. Ebben többek között azt is leírták, hogy „a férfi gépkocsijában az elkövetéshez használt eszközöket megtalálták és lefoglalták”. A 42 éves férfit a megyei rendőr-főkapitányságra állították elő. Az ügyben három nappal később, már ezen a héten kedden jelentkezett új információval a rendőrség, nem is akármivel. Azt közölték: „holttestet találtak a nyíregyházi szurkálóhoz (K. Antal) köthető gépkocsi csomagterében”. A holttest egy 21 éves mándoki nőé, akinek halálát idegenkezűség okozta. Az időközben előzetes letartóztatásba került K. Antalt ezért emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták.

Azaz furcsa módon, bár a elkövetéshez használt eszközök megtalálásáról beszámolt a megyei rendőr-főkapitányság a már említett szombati közleményében, a csomagtartóban talált holttestről ekkor egy szót sem ejtettek. Csak kedden közölték, hogy az immár a K. Antalhoz „köthető gépkocsiként” emlegetett autó csomagtartójában egy halott nő holttestére bukkantak.

Lapunk úgy értesült, ez nem véletlen: az autó lefoglalásának napján nem nyitották ki a csomagtartót. Így egész hétvégén úgy állt a rendőrség udvarán a jármű, hogy a 21 éves mándoki nő teste abban feküdt. A Blikk szombaton egyébként azt írta, külön engedélyre vártak, mert nem a gyanúsítotté az autó.

A vélelmezett mulasztásból hatalmas botrány kerekedett, a lapunkhoz eljutott, ám hivatalosan meg nem erősített hírek szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon személyi következménnyel is járt. Még pénteken kerestük az ügyben a kapitányság sajtóosztályát, de csak annyit közöltek, hogy az ügyben végrehajtott nyomozati cselekményekről újabb információkkal nem kívánnak szolgálni. Az ügy körülményeire és az egyik vezető távozásáról szóló értesülésünkre – amiről egyébként a frissmedia.hu nevű mátészalkai hírportál is értesült – irányuló kérdéseinkre pedig azt közölték, hogy a megyei rendőrkapitányság vezetőire vonatkozó információk kommunikálására nem jogosultak.

Ezért még szintén pénteken az Országos Rendőr-főkapitányságot is megkerestük kérdéseinkkel. Ezekre azonban még cikkünk szombat délutáni élesítésekor sem kaptunk választ. Amint megérkezik, frissítjük írásunkat.