Napos, esőmentes szerda vár ránk

Napos, esőmentes szerda vár ránk

Napsütés (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, de főként északon időnként vastagabb is lehet a felhőzet szerdán. Csapadék nem lesz – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Mint írták, a déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, néhol viharos közeli lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között várható, de a fagyzugos, szélvédett területeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között alakul, csak északkeleten lehet kissé hűvösebb.

Az Időkép azt jelzi előre, szerdán is frontmentes nap vár ránk. Míg hajnalban a hidegebb, helyenként nyirkos, ködös északi tájakon ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi fájdalmak, napközben az intenzív melegedés miatt vérnyomás-ingadozás, fejfájás, migrén jelentkezhet. Többfelé feltámad a szél, ami fejfájást, ingerlékenységet, nyugtalanságot idézhet elő. Nagy lesz a megfázás veszélye, ezért meleg, réteges öltözet javasolt.