Napot és fátyolfelhőket hozhat a csütörtök

Napot és fátyolfelhőket hozhat a csütörtök

Felhős, borult égbolt (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az ország nagyobb részén napos idő lesz a jellemző fátyolfelhőkkel csütörtökön – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése. A északi és a keleti megyékben lehet számítani intenzívebb gomolyfelhő-képződésre, amelyből elsősorban a Nyírségben és Borsodban alakulhat ki a délutáni, esti órákban elszórtan zápor, zivatar. Megélénkül, főként az Északi-középhegységben meg is erősödik a délnyugati szél. Zivatar környezetében délutántól viharos széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között változik, a felhősebb északkeleti tájakon lesz a hűvösebb.

Az Időkép szerint csütörtökön még nem várható fronthatás, az átlagosnál melegebb időben azonban fáradékonyság, bágyadtság jelentkezhet, csökkenhet a teljesítőképesség. A keringési problémákkal élők a délelőtti órákban enyhe vérnyomás-ingadozásra is számíthatnak. Az élénk, erős szél fejfájást, ingerlékenységet okozhat. A többnyire napos idő jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre, délután azonban északkeleten már szükség lehet az esernyőkre a kialakuló záporok, zivatarok miatt.

Címkék: időjárás