Nem kaphatnak táppénzt a házi karanténba kerülők?

Nem kaphatnak táppénzt a házi karanténba kerülők?

Záhonyi átkelő a magyar-ukrán határon (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A sárga- és piros listás országok kapcsán jelent meg egy fontos kormányrendelet a szerdai Magyar Közlönybenírja a Privatbankar.hu. 

„Az  a  biztosított, aki részére magánútlevéllel, valamint egyéb úti okmánnyal végrehajtott, nem hivatalos célú kevésbé súlyos vagy súlyos fertőzöttségi mértékű országból Magyarország területére történő beutazáskor hatósági házi karantént rendeltek el, nem minősül keresőképtelennek.”

A portál értelmezése szerint ez azt jelenti, hogy azok a tb-biztosítottak, akik nem hivatalos úton jártak egy listára felkerült országban, és akiknél hazatéréskor hatósági házi karantént rendeltek el, elbukhatják a táppénzt. A keresőképtelenség ugyanis a táppénz indításának egyik feltétele, így feltételezhető, hogy az érintettek esetében marad a fizetés nélküli szabadság, amennyiben nem tudják távolról ellátni feladataikat. A rendelet augusztus 14-én lép hatályba.