Nem őt választotta a nő, ezért benzinnel leöntötte a ruháját, majd meggyújtotta

Nem őt választotta a nő, ezért benzinnel leöntötte a ruháját, majd meggyújtotta

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki bosszúból kegyetlen módon akarta megölni a barátnőjét.

Az ügyészség által ismertetett vádirat szerint a vádlott és a sértett Balmazújvárosban, egymáshoz közeli ingatlanban éltek. A sértett házasságban élt, ennek ellenére kapcsolatot létesített a férfival. Az asszony 2022. október 11-én, délután találkozott a vádlottal, és a férfi kérlelte, hogy hagyja el a férjét. A sértet ezt elutasította, ezért a vádlott dühös lett.

Aznap este az asszony az egyik szomszédjához akart átmenni. A vádlott ezt észrevette, odarohant, és a sértettet a torkánál megragadva a saját házába berángatta, közben megfenyegette, hogy ha nem őt választja, felgyújtja. A támadó egy nagyméretű kést a sértett nyakához szegezve többször hangoztatta, hogy megöli. A férfi műanyag flakonból bort öntött a sértett fejére és ruhájára. A rendkívül indulatos elkövető egy 5 literes műanyag kannában lévő motorbenzint a sértett arcára, mellkasára és bal oldalára locsolta, majd egy öngyújtóval a ruhát meggyújtotta. A ruha azonnal lángra kapott, megégett a sértett arca, keze és mellkasa.

Az asszony kirohant a házból, a vizes hordóba tette a karját, majd letépte magáról a felső ruházatot. A vádlott egy rövid ujjú pólót dobott oda a neki, közben megfenyegette, ha el meri mondani bárkinek a történteket, akkor megöli. A sértett I-II-III. fokú égési sérüléseket szenvedett.