Németh Szilárd bejelentette: nem Fidesz-tag többé Borbély Lénárd csepeli polgármester

Németh Szilárd bejelentette: nem Fidesz-tag többé Borbély Lénárd csepeli polgármester

Németh Szilárd, a Fidesz csepeli alapszervezetének elnöke (Fotó: Németh Szilárd / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Sem a jelenlegi csepeli polgármester, Borbély Lénárd, sem pedig egyik alpolgármestere, Ábel Attila nem lehet újra a Fidesz tagja – derült ki Németh Szilárd rezsibiztos szerdai posztjából, aki nem mellesleg a nagyobbik kormánypárt egyik alelnöke is.

A Fidesz 21. kerületi alapszervezetét a belső viszályok miatt még tavaly decemberben oszlatták fel, szerdán pedig újjáalakult, még hozzá úgy, hogy az érintett kerületvezetőkkel nyíltan rossz viszonyt ápoló Németh Szilárdot választották elnökké. Ő az alábbit közölte: „Az Országos Választmány Elnöksége két volt tag, Borbély Lénárd csepeli polgármester és Ábel Attila csepeli alpolgármester ismételt tagfelvételi kérelmét nem fogadta el. Morovik Attila csepeli alpolgármester pedig ismételt tagfelvételi kérelmet be sem nyújtott, ami kilépésnek minősül. Így ők hárman a továbbiakban nem tagjai a Fidesznek, nem képviselhetik és nem nyilatkozhatnak a Fidesz nevében, nem használhatják a Fidesz jelképeit, nem tagjai a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának, nem tartoznak politikai közösségünkhöz”.

Németh Szilárd szerint az újjáalakulással „ismét megteremtődött a bizalmon, az összefogáson és a tiszteleten alapuló, egységes és alapszabály szerinti működés lehetősége. Ezzel politikai közösségünk nagy esélyt kapott arra, hogy kemény munkával a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokat itt, Csepelen, a nemzet fővárosának XXI. kerületében is megnyerhessük”. – Közleményünkkel a feloszlatás és újjáalakítás ügyét lezártnak tekintjük, mától a jövő politikai kihívásaival és az arra adott válaszainkkal kívánunk foglalkozni – zárta posztját Németh.

Frissítés: Borbély Lénárd közösségi oldalán reagált a történtekre. Mint írta: 21 év után nem lehet a Fidesz tagja. Szerinte a Németh Szilárd és a közte fennálló vitában ő Csepel és a csepeli emberek érdekét képviselte, és ez ide vezetett. – Ebben a vitában a két legfontosabb kérdés a Kis-Duna-part beépítése volt, a másik a Munkásotthon megőrzése a csepeliek javára – írta. 

Azzal folytatta, polgármesteri munkáját teljes erővel folytatja, és kizárólag Csepel érdekében jár el, ehhez pedig továbbra is kéri az itt élők támogatását. – Ettől függetlenül a jobboldali világnézetem, a nemzetről, hazáról, családról és az isteni gondviselésről nem változott meg a véleményem és soha nem is fog. Továbbra is ahhoz a szellemi közösséghez tartozom, akikkel közösen dolgoztunk az elmúlt két évtizedben.
Nekem mindig is Csepel lesz az első! – zárta sorait.