Novák Katalin: Patrióta megközelítés nélkül nem lehetünk sikeresek

Novák Katalin: Patrióta megközelítés nélkül nem lehetünk sikeresek

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Patrióta, a nemzeti érdekeket és értékeket a középpontba helyező megközelítés nélkül nem lehetünk sikeresek – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a Facebook-oldalán. Az MTI által is idézett Novák Katalin beszámolt arról, hogy a Mathias Corvinus Collegium és a Danube Institute meghívására részt vett Patriotic Talks elnevezésű online nemzetközi konferencián.

– Elmondtam, hogy számomra a hazaszeretet a kultúránk, a hagyományaink és a keresztény értékeink mindennapi tiszteletét jelenti – írta. A miniszter úgy fogalmazott: „Törődünk honfitársainkkal, és egyéni céljaink megvalósításakor a közösségi érdekeket is szem előtt tartjuk”. Novák Katalin azt is kiemelte, Magyarország a patrióta gazdaságpolitikának köszönhetően az elmúlt években jelentős gazdasági sikereket ért el, a belső erőforrásokra támaszkodó családpolitika pedig nemzetközi ismertségre és elismertségre tett szert.

A miniszter kitért arra is, hogy a patriotizmusnak ma mégis sokan negatív jelentést tulajdonítanak, mert „az uralkodó nyugati liberális gondolkodás a nemzeti tradíciók, értékek meghaladásában, a »nemzetiről« a »nemzetközire« történő felváltásában hisz”.