Nyilvántartásba vették Magyar Péter pártját, elindulhat a választáson

Nyilvántartásba vették Magyar Péter pártját, elindulhat a választáson

Magyar Péter az általa hirdetett Kossuth téri demonstráció után a tömegben 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyelőre nem jogerősen, de nyilvántartásba vette Magyar Péter pártját a Nemzeti Választási Bizottság, így a Tisztelet és Szabadság Pártja (TISZA) elindulhat az önkormányzati és az európai parlamenti választáson. Magyar Péter mozgalma, a Talpra magyarok! logója és a párt rövidített neve (TISZA) is ott lehet a szavazólapon a bizottság döntése szerint.

Nyilvántartásba vette a Nemzeti Választási Bizottság Magyar Péter pártját a június 9-i európai parlamenti- és önkormányzati választásra csütörtök délután. A Tisztelet és Szabadság Pártja (TISZA) április 20-án elkezdheti gyűjteni az ajánlásokat az induláshoz. A párt nyilvántartásba vételét a választási bizottság egyhangúlag szavazta meg, a döntés még nem jogerős.

A Hvg és a Telex a helyszínről tudósított, ahol élőben lehetett követni az ülést. A tudósítások szerint döntés született arról is, hogy Magyar Péter mozgalma,  a Talpra magyarok! logóját is fel lehet tüntetni a szavazólapon, illetve azt is, hogy a párt rövidített neve TISZA.

Magyar Péter a közösségi médiában kommentálta a döntést: – Hosszas jogászkodás után és még nem jogerősen, de a Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA) rajta van a június 9-i szavazólapon.
Együtt sikerülni fog! – írta a politikus.

Magyar Péter szerdán nyújtotta be a Nemzeti Választási Bizottságnak a pártja nyilvántartásba vételi kérelmét, hogy a párt indulhasson az európai parlamenti és az önkormányzati választáson. A választáson csak olyan párt indulhat el, amely a választás kiírásakor, március 12-én be volt jegyezve, ami kizárta, hogy Magyar Péter saját pártot alapítson határidőn belül. Ezért már korábban tudható volt, hogy csak egy meglévő párt színeiben indulhat el a választáson. 

A TISZA párt szerdai közgyűlésén Magyar Pétert a párt egyik alelnökké választották, illetve mozgalmának képviselői többséget szereztek a párt ügydöntő szerveiben.

Magyar Péter korábban az RTL Híradónak azt mondta: több párttal tárgyaltak, és az egri székhelyű előélete és a programja beleillett a Talpra Magyarok! közösségének programjába. A párt elnöke Szabó Attila, alelnöke pedig Deák Boldizsár, korábbi egri fideszes önkormányzati képviselő. Az alapításkor az Egri Ügyek készített interjút velük.

 

 

 

Címkék: Magyar Péter