Ököllel ütötték, késsel szurkálták – őrizetben az érdi gyilkosság gyanúsítottjai

Ököllel ütötték, késsel szurkálták – őrizetben az érdi gyilkosság gyanúsítottjai

Bűnügyi helyszínelő Érden 2020. augusztus 8-án, ahol holttestet találtak egy házban. A helyszíni szemle adatai szerint a 47 éves férfi bűncselekmény áldozata lett (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány óra alatt elfogták a rendőrök az érdi gyilkosság két feltételezett elkövetőjét.

Szombaton dél körül érkezett a bejelentés a rendőrségre egy érdi ház tetőtéri szobájában mozdulatlanul fekvő férfiről. A helyszínen kiderült, hogy a 47 éves férfi bűncselekmény áldozata lett, vélhetően előző este. A rendőrség annyit közölt az emberölés körülményeiről, hogy az áldozat testszerte több késszúrást elszenvedett.

A Pest megyei forrónyomos rendőrök a holttestet megtalálókat és a környéken élőket kikérdezték, a beszerzett információk alapján két férfit vettek számításba lehetséges elkövetőként. Némi nehézséget okozott, hogy csak a keresztnevük volt ismert, ráadásul a lakcímükön régóta nem találhatók meg, csavargó életmódot élnek. A rendőrségi tájékoztatás szerint ennek ellenére sikerült megállapítani, hogy egy fővárosi kórház melléképületében szoktak „csövezni”. Szombat éjjel el is fogták őket.

A 26 éves, budapesti Cs. Sándor és a 20 éves tárnoki V. Kálmán a gyanúsítás ellen panaszt nem tett, mindketten beismerték a bűncselekmény elkövetését. Személyes sérelmüket hozták fel indokként, az áldozat korábbi, számukra nemtetsző viselkedését akarták lerendezni. Mint kiderült, egyikük ököllel ütötte az ágyában fekvő sértettet, miközben társa egy késsel többször megszurkálta. Néhány perccel később sorsára hagyták áldozatukat és elszaladtak a helyszínről.

A két férfit őrizetbe vették emberölés miatt, a rendőrség már előterjesztést tett a letartóztatásukra.