Olasz kollégájával egyeztetett Szijjártó Péter – Telefonon

Olasz kollégájával egyeztetett Szijjártó Péter – Telefonon

Szijjártó Péter (Fotó: a miniszter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Telefonon egyeztetett olasz kollégájával, Luigi di Maioval Szijjártó Péter – a miniszter ezt Facebook oldalán közölte. Mint írta, egyetértettek abban, hogy a vírus terjedésének megfékezéséhez elengedhetetlenül szükséges az adatok és információk cseréje. Ezért megegyeztek, hogy folyamatos és közvetlen kapcsolatban maradnak, hogy pontos képet tudjanak adni az egymás országaiban zajló járványügyi folyamatokról, így segítve az eredményes védekezést.

Szijjártó Péter írása szerint egyetértettek abban is, hogy az emberek életének és egészségének védelme mellett kötelességük az emberek, családok mindennapi ellátásának biztosítása is. – A szigorú magyar határvédelmi intézkedések pontosan ezeket a célokat szolgálják: a személyforgalom ellenőrzésével gátat szabni a vírus terjedésének, ugyanakkor biztonságos megoldásokat találni a családok és gyárak ellátását célzó teherforgalom számára – fűzte hozzá.