Orbán Viktor: 30 napra ingyenes az internet a középiskolásoknak

Orbán Viktor: 30 napra ingyenes az internet a középiskolásoknak

Orbán Viktor miniszterelnök felolvassa az általa aláírt rendeletet 2020. november 14-én (Fotó: Orbán Viktor Facebook-videója)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orbán Viktor miniszterelnök új videót tett közzé a Facebook-oldalán szombat délelőtt. Ezen aláírt egy kormányrendeletet „a digitális oktatásban érintett családokat segítő intézkedésekről”, Ennek értelmében, „akik digitális oktatásban vesznek részt és ezért internetet használnak, 30 napra ingyen használhatják azt” – mondta. Ismertetése szerint a köznevelésben és a szakképzésben, nappali rendszerű oktatásban középfokú iskolában résztvevőkre vonatkozik a rendelet, helyhez kötött internet esetén.

Majd lesz egy vita erről a cégekkel, de most fontos, hogy a családok ezt a segítséget megkapják – mondta a miniszterelnök.

A fiatalokat pedig arra kérte, hogy a digitális oktatást ne tekintsék vakációnak, hanem tanuljanak.

Szerda 0 órától vezették be a digitális oktatásra való átállást a közép- és felsőoktatásban.

Ezúttal nem kellett napokat várnia rendelet megjelenésére, a Magyar Közlöny már szombaton lehozta. A szöveg értelmében az ingyenességre jogosult az előfizetéssel rendelkező tanuló vagy helyette előfizetéssel rendelkező törvényes képviselője, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult tanuló vagy törvényes képviselője erre jogosító jogcím alapján használja; valamint az előfizetéssel rendelkező pedagógus vagy oktató, vagy az a személy, akinek előfizetését a jogosult pedagógus vagy oktató erre jogosító jogcím alapján használja.

A szolgáltató 2020. december hónapban kibocsátásra kerülő számlában kell a 30 nap időtartamú kedvezményt jóváírja.

A jogosult az ingyenes szolgáltatás igénybevételére vonatkozó igényét – lehetőség szerint elektronikus úton – jelzi a szolgáltató felé – áll a rendeletben.

A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.