Orbán Viktor: A csata döntő fázisába léptünk

Orbán Viktor: A csata döntő fázisába léptünk

Orbán Viktor az operatív törzs ülésére érkezik (Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A csata döntő fázisába léptünk. Aki be kívánja magát oltani a koronavírus ellen, regisztráljon – ezt a Facebook oldalán közölte Orbán Viktor azután, hogy részt vett az operatív törzs ülésén. Regisztrálni a http://vakcinainfo.gov.hu lehet, ezt a linket külön meg is osztotta a kormányfő.

A miniszterelnök az utóbbi időben többször hangsúlyozta, hogy már látszik a fény az alagút végén, hiszen hamarosan lesz vakcina nálunk is a koronavírus ellen. Egyelőre annyit tudni, hogy december 27-ig érkezik 5500 adag a Pfizer/BioNTech gyártótól, ezekkel az önként jelentkező egészségügyi dolgozókat fogják beoltani. Emellett az év hátralévő néhány napjában további szállítmány is érkezhet, Orbán Viktor korábban azt mondta, hogy 35 ezer embernek lesz elegendő oltóanyag.

Később érkezik majd Magyarország nagyobb mennyiségű vakcina is és a miniszterelnök korábbi megfogalmazása szerint a „regisztrációnak lesz jelentősége”. Amíg korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre oltóanyag, addig az operatív törzs által meghatározott sorrendben történik az oltás, de amikor már tömeges lesz, akkor a regisztráció szerint fognak haladni.