Orbán Viktor: Megvan a 4 millió beoltott

Orbán Viktor: Megvan a 4 millió beoltott

Orbán Viktor bejelentés közben (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rövid Facebook-videóban jelentette be pénteken délután Orbán Viktor, hogy immár 4 millió magyar kapta már meg legalább első koronavírus elleni oltását. A bejelentéshez mindössze annyit fűztek a kormányfő Facebook-oldalán: Oltani, oltani, oltani! Folytatjuk!

A bejelentés várható volt, miután még reggel Orbán Viktor még a megszokott pénteki rádiós tájékoztatójában jelentette be reggel, hogy százezer adag Pfizer-oltóanyagára beadására lehet feliratkozni – hogy feltehetően ezzel felpörgetve az oltásokat még pénteken meglegyen a célként kitűzött 4 millió adag első beadott dózis, így ennek értelmében szombaton már nyithatnak a labdarúgó stadionok védettségi igazolvánnyal.

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér azon aloldala, ahol elvileg pénteken időpontot lehetett volna foglalni már a legelején összeomlott, majd késő délután már nem volt elérhető, így lehetett sejetni, hogy közel van a 4 milliós határ.

A 4 milliomodik beoltott után egyébként az alábbi változások várhatóak:

• A kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.
• Az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni.
• A védettségi igazolványa rendelkezők számára este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.
• A védettségi igazolványa rendelkezők szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.
• A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.
• Edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettségi igazolványa rendelkezők, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehetnek.
• A védettségi igazolványa rendelkezők és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.
• A védettségi igazolványa rendelkezők és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken.