Óriásplakát-kampányt indít a Mi Hazánk

Óriásplakát-kampányt indít a Mi Hazánk

Üres étterem – Bár állott, most székhalom. (Fotó: Shutterstock)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A „túlzott lezárások” ellen indít óriásplakát-kampányt és tiltakozó aláírásgyűjtést a Toroczkai László vezette Mi Hazánk. Az a céljuk, hogy, hogy társadalmi nyomással tereljék a kormányt a mielőbbi, észszerű nyitás felé az időhúzást szolgáló nemzeti konzultáció helyett.

Novák Előd, a párt alelnöke vasárnap azt kifogásolta, hogy miközben kormányközeli érdekeltségekbe tartozó kaszinók nyitva lehetnek, múzeumokba és könyvtárakba tilos járni, ahogy állatkertekbe és vadasparkokba is. Ezek a korlátozások ugyanolyan kontraproduktívak, mint a 19 órai boltzár, amely miatt csak összezsúfolódnak a vásárlók. Azt szeretnék, hogy a múzeumok, könyvtárak, színházak, mozik, állatkertek, vadasparkok, uszodák, edzőtermek és a stadionok, sportcsarnokok, vendéglátóhelyek akár korlátozott létszámmal, de működhessenek ismét.

Az óriásplakátokról annyit közöltek, hogy minden megyében megkezdték az akciót és várják a támogatásokat, mert egy óriásplakát kéthetes bérleti díja 30 ezer forint. Azt nem tudni, hogy eddig mennyit költöttek a plakátokra és hogy a jórészt Fidesz-közeli érdekeltségek által uralt plakátpiacon egyáltalán mennyi felületet tudtak vásárolni.

A Mi Hazánk egyúttal tiltakozik az oltás lehetőségével nem élők hátrányos megkülönböztetése ellen is. Szerintük legyen joga mindenkinek dönteni.