Ormányos medvét, szurikátát, alpakát és tevét is tartottak egy családi házban

Ormányos medvét, szurikátát, alpakát és tevét is tartottak egy családi házban

Kutyák a marokkói Marrakesben. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Anoir Chafik/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Állatkínzás miatt vádat emelt a Dunakeszi Járási Ügyészség egy férfi és egy nő ellen, mivel több mint száz állatot tartottak alkalmatlan körülmények között egy családi házban Gödön – közölte a Pest Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint 2019 októbere előtt a vádlottak a kétszáz négyzetméteres házban nyolcvanegy kutyát, három macskát, két nyulat, nyolc gerlét, egy galambot, egy kakadut, négy szurikátát, egy ormányos medvét, egy kuvikot és sok egeret, valamint a házhoz tartozó kertben nyitott karámban tevét, négy alpakát, öt birkát, három pónit, három kacsát és egy csüngőhasú disznót tartottak, kutya-részben szaporítási céllal.

Az elkövetők az állatokat nem megfelelő körülmények között tartották, emiatt több egyednél betegségek alakultak ki, a tartás körülményei több állatnál nem igazodtak az életmódjukhoz, és a zsúfolt, illetve nem megfelelően kialakított tartóhelyek, valamint esetenként többféle állat együttes elhelyezése sérüléseket okozott. 

Hozzátették: a helyzetet súlyosbította, hogy sok esetben a szükséges állatorvosi kezeléseket is mellőzték.