Ősszel Magyarországon járt az új-zélandi terrorista

Ősszel Magyarországon járt az új-zélandi terrorista

Brenton Tarrant fegyvere, rajta Hunyadi János nevével

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több közép-európai, illetve balkáni államot, köztük Magyarországot is felkereste tavaly ősszel az új-zélandi terrortámadással gyanúsított Brenton Tarrant. A bolgár hatóságok számoltak be róla pénteken a Telegraph cikke szerint, hogy a feltételezett elkövető tavaly november 9. és 15. között Bulgáriában tartózkodott, ahol állítása szerint történelmi emlékhelyeket kívánt felkeresni. Tarrant célja volt, hogy tanulmányozza a balkáni állam történetét – tette közzé Szotir Cacarov főügyész. Megjegyezte, a nyomozás célja megállapítani, hogy valóban ennyiről volt-e szó, vagy más szándékai is voltak a fehér felsőbbrendűséget valló férfinak.

Korábban megírtuk, hogy Tarrantra hatást gyakorolhatott az a Renaud Camus is, aki vallja, hogy az elitek ki akarják cserélni az őshonos európai népességet keleti bevándorlókra. A terrorista emellett egy fegyverén feltüntette Szilágyi Mihály és Hunyadi János nevét is, feltehetőleg 1456 és Nándorfehérvár, tehát a törökök elleni küzdelem miatt.

A francia filozófus, aki inspirálhatta az új-zélandi terroristát | Magyar Hang

A bevándorláson keresztül etnikai, kulturális és faji csere zajlik, az őshonos fehérek helyét pedig keletről érkezők veszik át - ezek voltak az új-zélandi terrortámadással gyanúsított Brenton Tarrant manifesztumának fő gondolatai. Címnek is ezt, A nagy felcserélést (The Great Replacement) választotta, akárcsak 2012-es művének Renaud Camus francia filozófus.

A bolgár hatóságok szerint Tarrant Dubajból érkezett Szófiába november 9-én, majd a következő nap autót bérelt, hogy felkeressen tíz történelmi emlékhelyet. November 15-én távozott Bukarestbe, ahol szintén gépjárművet kölcsönzött, és Magyarország felé vette az irányt.

Az ausztrál férfi 2016. december 28. és 30. között szintén felkeresett olyan országokat, mint Szerbia, Horvátország, valamint Bosznia és Hercegovina.

A terrorcselekmény előtt közzétett manifesztumában Tarrant azt állította, a támadást két éve tervezte, az új-zélandi Christchurchöt pedig három hónappal ezelőtt nézte ki magának.

Az AP amerikai hírügynökség szerint egyébként a merénylet elkövetése közben Radovan Karadzic szerb háborús bűnöst éltető dalt hallgatott Tarrant.