Ötezer példányban kellett újranyomni Bottoni Orbán-könyvét

Ötezer példányban kellett újranyomni Bottoni Orbán-könyvét

Stefano Bottoni: A hatalom megszállottja, 2. kiadás (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hatalmas siker Stefano Bottoni május végén megjelent Orbán-könyve: ameddig lehetett kapni, A hatalom megszállottja című kötet vezette a Líra, a Bookline és az Ekönyv toplistáit, a Librinél pedig a második helyen állt. Azóta azért csúszik vissza, mert az ötezer példány elfogyott, a toplisták pedig valós eladások alapján, naponta frissülve készülnek. A Bookline-on például egy hete csak előjegyezni lehet, és gyakorlatilag a könyvesboltokból is teljesen elfogyott. Mostanra azonban elkészült a második kiadás, újabb ötezer könyv.

Tavaly decemberben Fellegi Ádám zongoraművész kezdeményezésére fogtunk bele egy számunkra is új kísérletbe: közösségi finanszírozással, magyarán az olvasók támogatásával fordíttattuk le Stefano Bottoni olasz nyelven megjelent, Un despota in Europa (Egy despota Európában – a szerk.) című Orbán Viktor miniszterelnökről szóló könyvét.

A fordítás után a szerző minden fejezetet átdolgozott és aktualizált, előszót és utószót írt, majd kinyomtattuk az első ötezer példányt, most pedig elkészült a második kiadás újabb ötezer példánya is. Hogy hol, az titok: annyit árulhatunk el, hogy ez a könyv nem külföldön készül. És még egy érdekesség: ennek a kötetnek a Magyar Hangot kiadó Alhambra-Press mellett további több száz ember a kiadója! A 2022 decembere és 2023 áprilisa között jelentkező támogatók neveit a könyv legelején közel két oldalon soroljuk fel – azokét, akik nem féltek ettől, ugyanis további 203 fő névtelen kívánt maradni.

– Ez a könyv tulajdonképpen 2006 szeptembere óta íródik. Ekkor néhány nap alatt Magyarország Európa legunalmasabb helyéből egy nemzetközi mércével is értékes sztorivá vált, engem pedig megkeresett egy olasz napilap, hogy áruljam el nekik, mi folyik itt, mert ők nem értik. Azóta sem tudom, jól értelmeztem-e, amit az örök érvényű Tanú című film nyomán érteni véltem: hogy „itt valami tényleg nem stimmel”. De a történeti kutatással párhuzamosan végzett szabadidős elemzői munkámmal azóta is próbálom megfejteni, hogy minek voltunk tanúi – és miben működtünk közre – az elmúlt közel húsz évben. Ez a könyv Magyarország jelenkori fejlődését mutatja be Orbán Viktor életrajzán keresztül, aki mindenki másnál mélyebb nyomot hagyott a jelenkori magyar történelemre. A miniszterelnök fiatal kora óta kívánta a hatalmat, és 2010-től a kimagasló politikai képességét és vezetői rátermettségét arra fordította, hogy saját képére formálja az országot. 1989 óta Magyarország egyedi pályát futott be Közép-Európában: egy tökéletlenül működő, de teljes értékű demokráciát cserélt le egy folyamatosan radikalizálódó és tekintélyelvű rendszerre. Ez a mű nemcsak összehasonlító történelmi elemzés, hanem számvetés és látlelet Orbán Viktor rendszeréről és mindannyiunk felelősségéről – írja előszavában a szerző.

Keddtől elkezdtük szállítani a nagykereskedésekbe az utánnyomást, így várhatóan a hét végére feltöltik a könyvesboltokat is, Nekünk viszont az a legjobb, ha olvasóink nálunk rendelik meg a könyvet, így ráadásul ezer forinttal olcsóbb is, ötezer forintért juthatnak hozzá. Aki pedig a kiadó másik két könyvét is szeretné (a hetilap öt éves évfordulójára készülő Hangoskönyvet, valamint Körmendy Zsuzsanna Freddie Mercuryról szóló életrajzát), ő a hármas csomagot még kedvezőbb áron, tízezer forintért rendelheti meg itt.